www.provoet.nl
Behandeling
& 
tarieven
Voorjaars verwen arrangement

 

ProVoet
ProCert 
kwalificatie
Voetenfeiten

Voetverzorging Barbera

Voetverzorging Barbera Contact
Afspraak

   

  Voetenfeiten

  De voeten zijn de basis van ons lichaam. Iedere voet heeft 26 botjes, in de voeten komen tal van zenuwuiteinden uit en het is een wirwar van kleinere en grotere spieren. Niet zo gek dus dat vermoeide, pijnlijke voeten hun weerslag hebben op ons totaal gevoel van welbevinden. Hoewel de voeten heel belangrijk zijn worden zij helaas niet zo goed verzorgd als de handen. De meeste voorkomende voet- en nagelproblemen zijn:

  Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van de opperhuid. Eelt is geelachtig of glazig van kleur en wordt veroorzaakt door overmatige druk en wrijving.

  Likdoorn is een naar binnen gegroeide verharde eeltkern (eeltpit) en kan ontstaan door plaatselijk aanhoudende druk en wrijving. De kleur is vaak glasachtig geel. Een likdoorn kan zeer pijnlijk zijn omdat de eeltpit druk uitoefent op de zenuwuiteinden. Oorzaken: dragen van verkeerd schoeisel, standafwijkingen van de voeten of tenen of een combinatie hiervan.Likdoorns en overmatig eelt worden veroorzaakt door wrijving en druk van de huid bij het dragen van schoenen. Als de eerste pijngevoelens worden genegeerd dan ontstaan likdoorns en eeltplekken als een natuurlijke reactie van het lichaam om   de gevoelige plekken te beschermen.

  Ingegroeide teennagel is een pijnlijke aandoening waarbij een nagelrand of nagelpunt in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn: slecht passende schoenen, verkeerd (te kort) knippen van nagels, standafwijking van de teen, weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

  Schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan geelbruin verkleuren. De nagelplaat kan geheel of gedeeltelijk loslaten. De oorzaak is een schimmelinfectie.